منوی دسته بندی

طریقه صحیح نگهداری مواد غذایی:

. گوشت قرمز:
تا 2 روز می توان از گوشت قرمز درون یخچال نگهداری کرد. گوشت قرمز را می توان 4 تا 12 ماه در فریزر سالم نگاه داشت . علاوه بر آن گوشت پخته شده را تا 4 روز در یخچال و 2 تا 6 ماه در فریزر می توان نگهداری کرد.

گوشت چرخ کرده:
به یاد داشته باشید که بنا به توصیه بیشتر متخصصان، تا آنجایی که برایتان مقدور است،از فریز کردن خودداری کنید. علت آن است که نوع چرخ کرده گوشت، دارای سطح بزرگی است که تمامی سلول‌های دیواره‌اش به واسطه عمل چرخ کردن، شکسته و در معرض هوا و خطر اکسیداسیون قرار می‌گیرد.

مرغ:

مرغ و سایر طیور را می توانید به صورت خام به مدت ۱ تا ۲ روز و به صورت پخته به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری نمایید. همانطور که می دانید باکتری ها در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد به کندی رشد می کنند. در نتیجه نگهداری مرغ و گوشت در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد انتخابی منطقی است.بهتر است برای نگهداری مرغ در یخچال و فریزر، بسته بندی مناسب و نفوذ ناپذیری برای آن انتخاب کنید. اگر قصد نگهداری مرغ خام تکه تکه شده دارید، می توانید آن را تا ۹ ماه در فریزر نگهداری کنید. در حالی که مرغ کامل خام را برای یک سال نیز می توانید در فریزر با دمای ثابت نگهداری کنید. مرغ پخته شده را نیز می توانید به مدت 2 تا 6 ماه در فریزر نگهداری کنید.

ماهی:
ازآنجایی‌که ماهی جزو پروتئین‌های عالی در بین مواد غذایی است لزوم نگهداری صحیح و حفظ مواد مغذی آن ضروری است. ماهی را اگر به صورت تازه‌صیدشده خریداری کرده‌اید می‌توانید تا زمان طبخ آن به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید. اگر قصد دارید آن را به مدت طولانی‌تر نگهداری و به‌مرور آن را مصرف کنید، قادر خواهید بود به مدت 2 الی 6 ماه ماهی را در فریزر بگذارید. این مدت برای بسته‌بندی‌های ماهی فیله شده بسته با تاریخ تولید تا یک سال نیز قابل افزایش است .

سوسیس و کالباس:
سوسیس و کالباسی که در کارخانه ها بسته بندی و وکیوم می شوند تا زمانی که بسته بندی آن ها باز نشود قابل نگهداری طولانی مدت هستند. اما به محض باز کردن بسته بندی، باید این محصولات را بین سه تا پنج روز مصرف کنید.
به طور کلی گفته می شود که نگهداری سوسیس در یخچال تا سی و شش ساعت مانعی ندارد. هم چنین گفته می شود که نباید سوسیس و کالباس را در فریزر نگهداری کرد.

غذاهای پخته شده:
باقی مانده مواد غذایی نباید بیشتر از 24 ساعت در یخچال نگهداری شود و بهتر است قبل از زمان گفته شده مصرف شوند. با نگهداری بیش از 24 ساعت در یخچال ،امکان رشد میکروب فراهم می شود.
نگهداری طولانی مدت غذای طبخ شده در فریز ،از فاسد شدن آن جلوگیری می کند، اما نباید فراموش کرد ارزش غذایی که با مواد غذایی تازه طبخ و مورد استفاده قرار می گیرند بسیار بیشتر از غذای فریز شده است.

شیرینی ها:
همان طور که گفتیم در خارج از یخچال و در محیط خانه، تنها تا چند ساعت شیرینی ها قابل خوردن اند. ای مدت زمان حتی در روزهای گرم ممکن است تنها دو ساعت باشد. در محیط های سردتر می توانید این مدت زمان مفید را افزایش دهید. در داخل یخچال بین یک تا سه روز می توانید شیرینی ها را نگهداری کنید که این زمان به سرمای یخچال شما و نوع شیرینی بستگی دارد. همیشه از تازه بودن شیرینی های خامه ای هنگام خرید کردن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر یخچال، می توانید شیرینی خامه ای را حتی تا دو ماه نیز در فریزر نگهداری کنید.

سبزیجات منجمد:
سبزیجاتی که از خانواده کلم هستند مانند گل کلم، کلم بروکلی، کلم، کلم سفید و کلم قرمز بهتر است به صورت تازه و فریز نشده استفاده شوند زیرا وقتی فریز می‌شوند خاصیت آنتی اکسیدانی خود را از دست می دهند.
آن دسته از سبزیجاتی که ویتامین‌های محلول در چربی دارند و هم‌چنین می‌توانند ویتامین E را در خود نگه دارند برای فریز کردن مناسب‌ترند. سبزیجاتی مانند هویج، سبزیجات برگ‌دار و بروکلی از جمله سبزیجاتی هستند که میتوان فریزر کرد.
سبزیجات بسته به نوع مصرف آن‌ها از یک ماه تا یک سال در فریزر ماندگار می‌شوند. برای نگهداری سبزیجات به روش فریز کردن باید سبزیجات در دمای منفی 18 درجه قرار داده شوند.

میوه ها:
میوه ها را جدا از هم بگذارید یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریع تر میوه ها و فساد زودتر آنها می شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است.بستگی به نوع میوه مدت زمان نگهداری در یخچال نیز متفاوت است.برخی میوه ها خیلی سریع خراب و فاسد می شوند.به همین دلیل یا باید آنها را طی 3 تا 4 روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد. از جمله این میوه ها می توان به هلو، توت فرنگی و انگور اشاره کرد.اگر قصد دارید برای شب سال نو و چند روز دید و بازدید عید میوه تهیه کنید، توصیه می شود میوه های بادوامی مثل سیب، گلابی، خیار یا مرکبات بخرید یا اگر قصد مصرف دیگر انواع میوه را دارید آن را به مقدار زیاد خریداری نکرده و به اندازه مصرف 2 تا 3 روز از آن تهیه کنید.

تخم مرغ:
بهترین مدت زمان برای نگهداری تخم‌مرغ در یخچال، چهار هفته است.
اگر تخم‌مرغ را در دمای زیر صفر درجه نگهداری کنیم، پوسته‌ تخم‌مرغ ترک خواهد خورد، بهترین دما برای نگهداری تخم‌مرغ صفر الی 4 درجه است. همچنین تخم‌مرغ باید در جای مخصوص خود در یخچال نگهداری شود. تخم‌مرغ خام را می‌توان به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد اما تخم‌مرغ پخته شده را صرفاً به مدت یک هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد هم‌چنین مواد غذایی که از تخم‌مرغ تهیه می‌شوند(مثل کتلت و کوکو) نیز حداکثر تا چهار روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

لبنیات:
برای نگهداری غذاهای لبنی مثل شیر، ماست، پنیر و کره، از تاریخ انقضاء درج شده روی بسته بندی آن استفاده کنید . برخی از محصولات لبنی مانند شیر، به مدت دو یا سه هفته و پنیر و شیر سویا تا چند ماه در یخچال سالم می مانند . اما بهتر است شیر و خامه را 1 تا 5 روز بعد از حداکثر زمان فروش نگه دارید. مدت زمان نگهداری ماست نیز 7 تا 10 روز بعد از تولید می باشد . اگر شیر یا ماست بیش از دو ساعت در هوای آزاد نگه داری شوند باید آن ها را دور ریخت.

سس کچاپ و انواع سس های تند:
سس کچاپ و سایر سس های تند نیز نیازی به نگهداری در یخچال ندارند . زیرا ماده اصلی آنها گوجه فرنگی است و در تولید آن سرکه به کار می رود . سرکه نوعی نگهدارنده طبیعی است که نیازی به یخچال ندارد . ممکن است نگه داشتن سس ها درون یخچال، طعم و تندی و کیفیت آنها را کاهش دهد .

top view

انواع سالاد:
3 تا 5 روز برای نگهداری سالادهای مختلف مخصوص انواع وعده های غذایی مانند مرغ، ماهی تن، تخم مرغ و یا سالاد ماکارونی کافی است و نباید در فریزر قرار گیرند.

گیاهان معطر:
به تصور اغلب افراد نگهداری گیاهان معطر تازه مانند نعناع، جعفری و ریحان و…در یخچال موجب ماندگاری بیشتر می شود . اما این فکر اشتباه است چرا که این نوع گیاهان در یخچال رطوبت را جذب می کنند . بنابراین برای نگهداری بهتر، انتهای آنها را با قیچی بچینید و در یک شیشه آب در محلی خشک قرار دهید.

نکاتی در مورد نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در فریزر:
• از باز و بسته کردن مدام فریزر خودداری کنید: زیرا انجام اینکار باعث برهم زدن دما و رطوبت داخل فریزر می‌شود. این امر باعث به وجود آوردن لکه‌هایی سیاه (همان قارچ‌ها) بر روی سطح این ماده غذایی می‌شود.
• از هوای فشرده در کیسه فریزر بترسید: هوای فشرده باعث هیدراته شدن گوشت چرخ کرده می‌شود. درست است که هیدراته شدن خطری برای سلامتی شما ندارند، ولی علت اصلی «سوختگی انجماد» است که موجب تغییر در بافت و مزه محصول غذایی شما می‌شود.
• به یاد سپاری تاریخ فریز کردن: سعی کنید تا با کمک ماژیکی، تاریخ انجماد را بر روی نایلون فریزر یادداشت کنید. سعی کنید آنهایی را که زودتر فریز کردید، زودتر مصرف کنید.
• بهترین روش یخ زدایی: بهترین روش آن است که یک روز پیش از زمان طبخ، آن را از فریزر خارج کرده و در یخچال نگهداری کنید. همچنین می‌توانید عمل یخ زدایی را با استفاده از یک کاسه آب نسبتا سرد انجام دهید. با این روش، حدود 1 ساعت طول می‌کشد تا کاملا از حالت انجماد خارج شود. اگر برای هیچ‌کدام از روش‌های بالا وقت ندارید، می‌توانید به مدت 5 دقیقه بسته در مایکرویو قرار دهید.
• قرار دادن در محل مناسبی از فریزر: برای آنکه خونابه گوشت چرخ کرده بر روی دیگر مواد غذایی نریزد، آنها را جدا از دیگر مواد در داخل فریزر بچینید.
• استفاده از ادویه قبل از انجماد: بیشتر ادویه‌های موجود در آشپزخانه‌ها، خاصیت ضد میکروبی دارند. بنابراین به نظر نمی‌رسد در صورت اضافه کردن ادویه‌جات، به مشکلی برخورد کنید. تنها استثنا افزودن پیاز است. زیرا پیاز قوام و استحکام این ماده غذایی را به سادگی از بین برده و آن را لیز و لزج خواهد ساخت.
• ظرف پلاستیکی باعث شیرین شدن مزه گوشت می‌شود: بهتر است بعد از خرید، بلافاصله از ظرف پلاستکی خارج کرده و آنها را در فریزر قرار دهید.
• عدم انجماد مجدد: به یاد داشته باشید در صورت یخ زدایی، از انجماد مجدد خودداری کنید. زیرا انجماد مجدد، باعث تغییر در مزه و کاهش کیفیت این ماده غذایی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *